A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Vendégposzt - Töktorta és popok

2012.11.01. 18:14 | cuppcake | Szólj hozzá!

Egy blogolvasónktól kaptuk ezeket a gyönyörű képeket és a recepteket, fogadjátok szeretettel Ildi remekművét:

"A torta alja Sacher, a teteje répatorta, a töltelék sajtkrémes-vajas krém. Kívül étcsokikrémmel, illetve házilag színezett marcipánnal. Az ihletet ahhoz, hogy végül egy szép tökként végezze, a répatorta nem túl elegánsra sült, kicsit eldeformált alakja adta.

A Sacher alap cuppcake recept szerint, egy adagból. A répatorta receptjét valahol az interneten találtam, pontosan nem tudom, hogy hol, mert csak azt néztem, hogy legyen itthon annyi tojás és sárgarépa amennyit a recept előír.

IMG_5084-2.jpg

18 dkg cukor

3 tojás

2,5 dl olaj

30 dkg nyers répa, reszelve

23 dkg liszt

1,5 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál fahéj

Az utolsó négy hozzávalót külön összekeverjük, minden más gyakorlatilag tetszés szerinti sorrendben mehet egy tálba, robotgéppel összekeverjük, végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokosra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.

Az étcsokikrémhez gőz felett felolvasztunk kb. 10 dkg étcsokit, hozzá mehet 1-2 evőkanál tejszín, illetve 3-4 dkg vaj. Utána betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kicsit megdermedjen. Szép vékony rétegben felvihető a tortára. Ha rátettük a marcipánt, a mélyedéseket is csináljuk meg. A szár barna marcipánból készült, fehércsokival lett rögzítve.

A háttérben látható cakepop vörös bársony tésztából készült, sajtkrémes ragaccsal. Ezzel a típusú recepttel elég laza lesz a tészta, úgyhogy nem kell hozzá sok krém. http://cakelove.blog.hu/2011/09/25/voros_barsony_torta_ajandekba

A muffin Jamie Olvier recept alapján készült, benne sajtkrémes-porcukros krém. http://kellegyrecept.blogspot.hu/2010/10/sutotokos-muffin.htm"

(by Ildi)

IMG_5083.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr934882110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: torta tök Halloween cake pop
süti beállítások módosítása