A BBC Good Food blogjáról megtudhattuk, milyen trendek várhatók süti téren 2013-ban.
Megengedtük magunknak, hogy a mi ízlésünk szerint más sorrendbe állítsuk ezeket a divatsütiket, mert van, amivel nem értünk annyira egyet, és van, amiért kifejezetten rajongunk.
1. Eclair
Nagyon úgy tűnik, hogy a macaronnak befellegzett. Helyette máris megjelent az új üdvöske: az eclair fánk - állítólag ez Párizsban az új őrület. Nem is bánjuk, hiszen az eclair isteni finom. A tésztája ún. égetett tészta, olyan mint a képviselőfánk: semleges ízű, pillekönnyű, roppanós, de a belé töltött krémtől megpuhul. Nagyon tetszik a formája is, és már beindult a fantáziánk, hogy mennyiféleképpen lehetne díszíteni.
Klasszikus Ladurée vaníliás eclair
részletes recept itt (insanitytheory.net)
Málnás eclair
Egyszerű rózsaszín mázzal..
..amit tovább cifrázhatunk
még ez sem giccses
szív alakban is ér
az igazi cukiságot a végére hagytuk.
2. Fánkok
A zsiradékban sült kelt tésztáról van szó. Itt a farsang, úgyhogy nálunk is biztos terítékre kerül hamarosan. A fánkot szeretjük, jöhet. Bár laktató, de télen jól esik.
guszta a sok porcukros karika ezen a fotón
cukormáz porcukor helyett
a helyzet fokozható
a változatosság gyönyörködtet
szívecske, cukormáz
rusztikus esküvőre torta helyett
nyalóka formában is, naná :)
a churros is divat lesz
a szívecske churros nyerő nálunk.
3. Mintás tészták, meglepő tortabelsők
A torta külseje helyett most a belsőre koncentráljunk. Minimál, egyszerű díszítés, szabályos formák. Ha pedig felvágjuk, jöhet az ováció. Kockás, pöttyös, szívecskés, színátmenetes, szivárványos. Ha lehet, használjuk a természetes színezékeket, mert ide kell a mennyiség. Céklapor, zöld teapor, liofilizált gyümölcsök - így nem kell aggódnunk a természetellenes összetevők miatt.
itt kicsit megszaladt a színezék
szívárványos
ezt kipróbálnánk.
4. Zebracsíkos sütemények
Az egyszerű kevert tészták most zebracsíkosan menők. Itt is a természetes színezékeket válasszuk. Fontos elv, hogy a két összekeverendő tészta állaga közel azonos legyen - nem jön létre a kívánt hatás, ha az egyik tészta folyósabb, mint a másik. A technikát még ki kell próbálnunk, de lényegében arról van szó, hogy a lehető leggyorsabb mozdulatokkal kanalazzuk egymás tetejére felváltva a tésztákat.
a technika szemléletesen
5. Pillecukor
Ezzel nem tudtunk megbarátkozni. A tömény cukor nem elég kifinomult édesség a mi ízlésünknek (ugyanez a helyzet a fondanttal is). Az édeshez mindig kell valami ellenpont, hogy igazán élvezetes legyen, így magában a pillecukor számunkra legfeljebb mint dekorációs elem elképzelhető (lásd Amy Atlas forró csokiját a pillecukor hóemberrel). Azért ezek a képek nagyon jók.
pillecukor nyalókák
klasszikus sült pillecukor
lehet próbálkozni, de ha beleharapunk, ez bizony cukor
Amy Atlas rulez
ez is ötletes
cukiságok
Utolsó kommentek