A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Sütitrendek 2013-ban

2013.01.22. 14:25 | cuppcake | 3 komment

A BBC Good Food blogjáról megtudhattuk, milyen trendek várhatók süti téren 2013-ban.

Megengedtük magunknak, hogy a mi ízlésünk szerint más sorrendbe állítsuk ezeket a divatsütiket, mert van, amivel nem értünk annyira egyet, és van, amiért kifejezetten rajongunk.

1. Eclair

Nagyon úgy tűnik, hogy a macaronnak befellegzett. Helyette máris megjelent az új üdvöske: az eclair fánk - állítólag ez Párizsban az új őrület. Nem is bánjuk, hiszen az eclair isteni finom. A tésztája ún. égetett tészta, olyan mint a képviselőfánk:  semleges ízű, pillekönnyű, roppanós, de a belé töltött krémtől megpuhul. Nagyon tetszik a formája is, és már beindult a fantáziánk, hogy mennyiféleképpen lehetne díszíteni.

laduree.jpgKlasszikus Ladurée vaníliás eclair

részletes recept itt (insanitytheory.net)

111956740706151696_YnYtBmyG_c.jpgMálnás eclair

257338566179172846_VZMgEuAw_c.jpgEgyszerű rózsaszín mázzal..

bbc eclair.jpg..amit tovább cifrázhatunk

118993615124721101_C90LAfWJ_c.jpgmég ez sem giccses

32088216067088998_iL0E2lmy_c.jpgszív alakban is ér

158540849352910485_G7aWZSUc_c.jpgaz igazi cukiságot a végére hagytuk.

 

2. Fánkok

A zsiradékban sült kelt tésztáról van szó. Itt a farsang, úgyhogy nálunk is biztos terítékre kerül hamarosan. A fánkot szeretjük, jöhet. Bár laktató, de télen jól esik.

222787512787282115_ozT5ibAM_b.jpgguszta a sok porcukros karika ezen a fotón

91620173640403061_AN9J5Edn_b.jpgcukormáz porcukor helyett

130463720424868575_D9T9lKAB_c.jpga helyzet fokozható
 120752833728349967_2l6uc1Wj_c.jpga változatosság gyönyörködtet

155303887122019197_IQib2g9a_b.jpgszívecske, cukormáz

211035932508322983_74fXYIo1_b.jpgrusztikus esküvőre torta helyett

70650287875030826_hP7XWbyW_b.jpgnyalóka formában is, naná :)

107875353544622136_obcwXK3E_b.jpga churros is divat lesz

269512358920516268_2VQpki0M_c.jpga szívecske churros nyerő nálunk.

 

3. Mintás tészták, meglepő tortabelsők

A torta külseje helyett most a belsőre koncentráljunk. Minimál, egyszerű díszítés, szabályos formák. Ha pedig felvágjuk, jöhet az ováció. Kockás, pöttyös, szívecskés, színátmenetes, szivárványos. Ha lehet, használjuk a természetes színezékeket, mert ide kell a mennyiség. Céklapor, zöld teapor, liofilizált gyümölcsök - így nem kell aggódnunk a természetellenes összetevők miatt.

141863456983084832_3BGka91M_c_1.jpg37788084343256815_AqnemwZQ_b.jpg19140367138833090_ho3TDNMy_c.jpgitt kicsit megszaladt a színezék

187884615675368607_qoIgNgDe_c.jpgszívárványos

24488391695815948_hVpcpGvR_c.jpgezt kipróbálnánk.

 

4. Zebracsíkos sütemények

Az egyszerű kevert tészták most zebracsíkosan menők. Itt is a természetes színezékeket válasszuk. Fontos elv, hogy a két összekeverendő tészta állaga közel azonos legyen - nem jön létre a kívánt hatás, ha az egyik tészta folyósabb, mint a másik. A technikát még ki kell próbálnunk, de lényegében arról van szó, hogy a lehető leggyorsabb mozdulatokkal kanalazzuk egymás tetejére felváltva a tésztákat.

256916353712214903_j2GrRVGE_c.jpg140737557076305981_RzvBByQ3_b.jpg124763852147598287_nL6cK7oK_b.jpg244179611016359302_XOdEoeKF_c.jpg21744010670621699_rVovfi07_c.jpga technika szemléletesen

 

5. Pillecukor

Ezzel nem tudtunk megbarátkozni. A tömény cukor nem elég kifinomult édesség a mi ízlésünknek (ugyanez a helyzet a fondanttal is). Az édeshez mindig kell valami ellenpont, hogy igazán élvezetes legyen, így magában a pillecukor számunkra legfeljebb mint dekorációs elem elképzelhető (lásd Amy Atlas forró csokiját a pillecukor hóemberrel). Azért ezek a képek nagyon jók.

149674387586011564_Hk4rg7Eh_b.jpgpillecukor nyalókák

283163895290826019_I5niu4Wj_b.jpgklasszikus sült pillecukor

25684660345266786_KE5znljO_b.jpglehet próbálkozni, de ha beleharapunk, ez bizony cukor

26951297741719030_EY2oaowp_c.jpgAmy Atlas rulez

145100419215421536_R42CtYfu_c.jpgez is ötletes

188729040603979451_zaK4u857_c.jpgcukiságok

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr115034714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipkedesign · http://csipkedesign.hu/ 2013.01.22. 20:27:09

Zseniális bejegyzés, gratula hozzá!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.23. 13:58:37

Nah így fentről lefelé jöhet is egyesével. :D

Waczky 2013.02.08. 08:37:30

Megcsináltam a legfelső eclairt, csak 1 pici dologra nem figyeltem a tészta méretezésénél igy picit összefolytak, de az íze valami mámorítóan finom.
Köszi a receptet. :)
Címkék: 2013 sütitrend
süti beállítások módosítása