A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Kávés cupcake és szívószálas popok

2013.06.03. 15:43 | cuppcake | 2 komment

Tesztelésre kaptam ezeket a gyönyörű papírtermékeket eztettem. a boltból. Sütöttem beléjük kávés cupcake-et és a szívószálakat besütinyalókáztam. Szerintem nélkülözhetetlen partikellékek, persze én elfogult vagyok.

Vegyétek, süssetek velük, mert meghálálják magukat. Vigyázat azonban: ne közvetlenül a kapszliba süssétek a piskótatésztát, mert átzsírosodik a csodaszép papír. Ellenben jó minőségű alap muffinpapírban ha megsül, akkor simán belecsúsztathatjuk a kész sütit ezekbe a szépségekbe. Amikor pavlovát sütöttem benne, az nem látszott meg a papír külsején, azaz kimondottan a zsíros, vajas tészta/krém a problémás. Éci szerint joghurt, puding is megállja a helyét bennük - hiszen ezeknek is alacsony a zsírtartalmuk. Még egy dolog: a muffinpapírból is többféle méret van, résen kell lenni. A picit nagyobb fajta, amit pl. a Sőreginél kapni, túl nagy hozzá. A Desszertmesterben kapható kapszlival viszont pont jó (egyelőre másfajta nincs itthon, nem tudtam tesztelni a többit.)

A sütinyalóka remek partnere a papír szívószálnak. Ez a szívószál ugyanis nem hajladozik, mint műanyag társai, stabil, alig lehet elvágni ollóval (próbáltam). Nem ázik szét az innivalóban, és persze gyönyörű. A sütit is simán elbírja, nem zsírosodik a csokitól, teljesen jól működik. (Így készíts sütinyalókát.)

Az elfogultságról még idekívánkozik: nagy örömmel vállaltam ezt a feladatot, megismerve Écit, a bolt tulajdonosát. Mivel ez egy személyes blog, ezt a személyes ajánlót megengedem magamnak. Jó fej emberektől vásárolni jó. Ha valaki szereti, amit csinál, és létrehoz valamit saját erejéből, az jó. És ha az ennyire szuper, mint eztettem. a bolt - na az különösen jó.

Recept a tovább mögött.

IMG_4970.JPG

Kávés cupcake

(piskótarecept: epicurious.com - Mocha cupcakes with white chocolate frosting)

140 g étcsoki
2 cup süteményliszt (én a Nagyamamásat szoktam venni)
1/2 teáskanál só
1/2 cup tejföl

5 evőkanál holland kakaópor
2 1/2 teáskanál szódabikarbóna
4 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat vagy egy vaníliarúd kikapart magjai
1 1/2 cup forró kávé
150 g vaj, szobahőmérsékleten
1 cup barna cukor

A csokit felolvasztom. Összekeverem a lisztet a sóval. Külön tálban összekeverem a tejfölt, kakaóport, szódabikarbónát és a kávét. A vajat a cukorral habosítom, belekeverem egyenként a tojásokat, majd a vaníliát. Az olvasztott csokit is hozzáadom, keverem. Váltakozva hozzákeverem a száraz (liszt, só) és a nedves (tejföl, kakaó, szódabikarbóna kávé) hozzávalókat.

Kisütöm 180 fokos előmelegített sütőben, muffinpapírral bélelt muffinsütőformában.

A krémhez: ezt a receptet használom, és belekeverek ízlés szerint 1-2 dl erős kávét. Csokis gabonagolyókkal díszítem.

IMG_4978.JPGIMG_4917.JPG263289_626265224067857_224505833_n.jpgIMG_8989.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr405318774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chatte 2013.08.20. 12:15:14

A cup nálad hány ml-es? Köszi

cuppcake 2013.08.21. 13:23:59

@chatte: szia! kb 250 ml-es bögre a cup.
süti beállítások módosítása