Újabban ezt szeretem: a figura, amivel díszítem a tortát nem simán a tortán van, hanem fölé emelkedik. Ha ilyesmivel próbálkozunk, arra figyeljünk, hogy a figurát előző nap "gyurmázzuk", hogy legyen ideje kiszáradni. Illetve mindenképpen érdemes fondantot használni (kivételesen), mert ez keményre szárad, és nem fog leesni a pálcikáról. A pálcikát a figurába szúrjuk, és úgy hagyjuk megszáradni. A virágokból mindig kettőt szúrok ki, és egymásra nyomom őket úgy, hogy közöttük fekszik a pálca, majd fektetve szárítom.
Nekem tetszik a natúr faszínű pálca, de kapható e célra drót is, amivel kicsit plasztikusabb hatást érhetünk el, mintha a figurák "kirobbannának" a tortából. Mondom, nekem ez így jobban bejön, de bizonyos esetekben jól jöhet a drót.
A torta málnás mascarponés 'naked' - azaz meztelen - torta, ami azt jelenti, hogy nincs rajta borítás, se krém, se marcipán.
Köszönöm a fotókat Ivett, és boldog szülinapot a kislányodnak! :)
Utolsó kommentek