Az esküvői pár süti formában! Celofánba csomagolva, ajándék lehet a násznépnek, vagy magának a párnak. Szükségünk lesz hozzá fehér és fekete csokira, alap poptésztára (így készül), nyalókapálcára, habzsákra, cukorgyöngyökre. Nem olyan ördöngös, pici türelemmel és gyakorlással könnyen elkészíthető otthon.
Felolvasztjuk a fehér csokit. A nyalókapálcát belemártjuk a csokiba, beleszúrjuk félig a sütigömbbe, és fektetve hűtőbe tesszük pár percre. Amikor megkötött a csoki, elővesszük, és a pálcikás sütit gyors mozdulattal a fehér csokiba mártjuk. Sütőpapírra állítjuk fejjel lefelé, kicsit rányomva a papírra, hogy szilárdan megálljon, amikor elengedjük. Ezt annyiszor megismételjük, ahány menyasszonyt és vőlegényt készítünk (érdemes pár próbasütit is készíteni).
1. A menyasszonyhoz fehér vagy ezüst cukorgolyókból kialakítjuk a nyakláncot, amíg még meg nem köt a csoki (a még puha csokiba egyenként belenyomjuk a gyöngyöket). Ezután hűtjük, közben habzsákba töltünk kevés fehér csokit, és vékonyan levágjuk a csőrét. Ha megkötött a hűtőben a csoki, akkor vagy vékony csíkokkal díszítjük, vagy a gyöngyös verzióhoz megrajzoljuk a ruha körvonalát, kitöltjük, és gyorsan beszórjuk apró gyöngyházszínű cukorgyönggyel.
2. A vőlegényhez fekete csokit olvasztunk, étolajjal hígítjuk, hogy bele lehessen mártani a sütit. (A hígítást ne vigyük túlzásba, mert akkor nem fog megszilárdulni a csoki, főleg ebben a nagy melegben, el fog kenődni.) A fehér csokival bevont, lehűtött sütinket belemártjuk a fekete csokiba először jobbról, utána balról, majd hátul befejezve, hogy az öltöny formáját megkapjuk. Habzsákkal megrajzoljuk a csokornyakkendőt és a gombokat.
Utolsó kommentek