A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Krémrózsa készítése

2013.09.12. 23:31 | cuppcake | Szólj hozzá!

A krémrózsás cupcake elkészítését fotók alapján tudom nektek illusztrálni. Ezt a díszítést használtam a legutóbbi esküvői desszertasztalon

LR2B5204.jpg

Nagyon dekoratív lesz a végeredmény, ha a megfelelő konzisztenciájú krémet használjuk hozzá. Legideálisabb a vajkrém lenne (ami lehet a habcsókos vajkrém is, lásd itt az elkészítését), azonban sokkal finomabb, ha vajat (nem margarint, ugye mondanom sem kell?) porcukorral kikeverve, azonos arányú sajtkrémmel keverünk ki. A mascarpone alapú krém - ami a legfinomabb - alapvetően nem alkalmas erre a fajta díszítésre, esetleg ha olvasztott fehér csokival keverjük, elérheti a kívánt szilárdságot.

IMG_5764.jpgA süteménynek sima tetejűnek kell lennie, hogy szép legyen a végeredmény. Én itt egy egyszerű, de annál finomabb Rachel Allen répatorta alapot használtam. A habzsák csöve az ún. sziromcső, amit virágszirmok kialakításához szoktunk használni. A lényege, hogy a cső egyik vége el van vékonyítva, mégpedig ez a vége lesz FELÜL.

IMG_5765.jpgIMG_5767.jpgA habzsákot jobb kézben tartva, a sütit bal kézben tartva elindítjuk a krémet (ferdén tartjuk a zsákot, a cső nyílása pedig merőleges a sütire). Első lépésként egy kis kunkort készítünk, ami a rózsa belseje lesz. Folyamatosan forgatjuk a sütit, miközben lassan nyomjuk ki a krémet a zsákból. Körülbelül így fog kinézni:

IMG_5769.jpgEzután körbe körbe rajzoljuk a belsejét az újabb és újabb szirmokkal. Mindig alul van a szélesedő vége a csőnek, és felül a vékonyodó vége. Ezáltal alul kis "talapzatot" kap a krém, amin meg tud állni, felül meg szép vékony sziromra emlékeztető formát kapunk. A szirmok mindig kicsit fedésben vannak, azaz az új szirom kb. az előző szirom utolsó egyharmadánál kezdődik. Valahogy így:

IMG_5771.jpgIMG_5772.jpgIMG_5773.jpgÍgy folytatjuk a sütik széléig, szép körben, és ügyeljünk arra is, hogy a sütemény tetején a virág szép szabályosan, kerek formában terüljön el. A végeredmény kárpótolni fog a sok munkáért.

LR2B5249.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr395510062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása