A mozaik mindig is nagyon tetszett, mint díszítési technika, miért ne lehetne tortán is alkalmazni? Ha kicsit régies, művészi hangulatot akarunk a tortánknak kölcsönözni, ez jó megoldás lehet. Végül is a marcipán, mint anyag, tökéletesen alkalmas mozaikozásra, és akár egy vékony marcipánrétegre ragasztva, akár közvetlenül a krémbe nyomva, kicsit "kifugázva" gyönyörű hatást érhetünk el. Vehetünk négyzet alakú kiszúrót a célra, vagy egyszerűen összevagdoshatjuk a kinyújtott marcipánt, töredezett csempe módjára. Ahogy lent látható, pöttyökkel is mozaikhatást érhetünk el. Fantázia, eredj utadra. A mozaikos kekszem adta az ötletet, hogy körbenézzek a neten, milyen mozaikos torták készültek a nagyvilágban. Íme egy kis összeállítás a legszebbekből.
Ez a torta nekem Van Goghot idézi, a kövecskék kusza összevisszasága, a színek, a hullámzó mozgás.
Ez is egy szép darab, ha nem is esküvőre, de mindenképpen elfogadnám egy jeles alkalomra.
Ezt a díszítést nem lehet nehéz megvalósítani, és nagyon jót tesz neki a fémes csillogás.
Egy másik példa az egyszerű de nagyszerűre. Titka a harmonikus színösszeállítás.
Ez akár Gaudi tortája is lehetne.
Csodálatos, pedig "csak" aranypöttyökkel van telerakva.
Tengerészeknek.
Szimplán szépséges ez is.
Az ördög a részletekben lakozik.
Utolsó kommentek