A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Menyasszony-vőlegény popok

2013.08.19. 12:20 | cuppcake | Szólj hozzá!

Az esküvői pár süti formában! Celofánba csomagolva, ajándék lehet a násznépnek, vagy magának a párnak. Szükségünk lesz hozzá fehér és fekete csokira, alap poptésztára (így készül), nyalókapálcára, habzsákra, cukorgyöngyökre. Nem olyan ördöngös, pici türelemmel és gyakorlással könnyen elkészíthető otthon.

IMG_5692.jpg

Felolvasztjuk a fehér csokit. A nyalókapálcát belemártjuk a csokiba, beleszúrjuk félig a sütigömbbe, és fektetve hűtőbe tesszük pár percre. Amikor megkötött a csoki, elővesszük, és a pálcikás sütit gyors mozdulattal a fehér csokiba mártjuk. Sütőpapírra állítjuk fejjel lefelé, kicsit rányomva a papírra, hogy szilárdan megálljon, amikor elengedjük. Ezt annyiszor megismételjük, ahány menyasszonyt és vőlegényt készítünk (érdemes pár próbasütit is készíteni).

1. A menyasszonyhoz fehér vagy ezüst cukorgolyókból kialakítjuk a nyakláncot, amíg még meg nem köt a csoki (a még puha csokiba egyenként belenyomjuk a gyöngyöket). Ezután hűtjük, közben habzsákba töltünk kevés fehér csokit, és vékonyan levágjuk a csőrét. Ha megkötött a hűtőben a csoki, akkor vagy vékony csíkokkal díszítjük, vagy a gyöngyös verzióhoz megrajzoljuk a ruha körvonalát, kitöltjük, és gyorsan beszórjuk apró gyöngyházszínű cukorgyönggyel.

IMG_5717.jpgIMG_5715.jpg

2. A vőlegényhez fekete csokit olvasztunk, étolajjal hígítjuk, hogy bele lehessen mártani a sütit. (A hígítást ne vigyük túlzásba, mert akkor nem fog megszilárdulni a csoki, főleg ebben a nagy melegben, el fog kenődni.) A fehér csokival bevont, lehűtött sütinket belemártjuk a fekete csokiba először jobbról, utána balról, majd hátul befejezve, hogy az öltöny formáját megkapjuk. Habzsákkal megrajzoljuk a csokornyakkendőt és a gombokat.

IMG_5718.jpgIMG_5713.jpgIMG_5706.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr715466782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: esküvő cake pop
süti beállítások módosítása