Bár ez nem cupcake, de a kötődés több, mint személyes, a végeredmény pedig megelégedésemre való. Ezért kerülhet ki ide ez a torta, ami a francia quiche, a créme caramel és a friss eper saját tervezésű kombinációja.
Ezúton is Boldog Szülinapot a kedves ünnepeltnek, aki már 30-as éveinek második felét tapossa, ennek ellenére fiatalos és színes, akárcsak a friss eper, sportos és fitt, mint egy ropogós tészta, ráadásul a kemény külső meglepően lágy belsőt takar.. :) Akit a recept is érdekel, az kattintson tovább!
Hozzávalók a tésztához:
12 dkg hideg vaj felkockázva
15 dkg liszt
2 evőkanál cukor és csipet só
1 evőkanál jéghideg víz
Összegyúrjuk gyorsan a hozzávalókat, majd a hűtőben fél órát pihentetjük a tésztagolyót.
A krémhez:
3 dl tejszín
1 dl tej
4 tojás
2-3 evőkanál porcukor
szerecsendió ízlés szerint
Mindezt jól átkeverjük kézi habverővel. A tésztát pihentetés után belenyomkodjuk a tortaformába, és 15 percre 180 fokos sütőbe toljuk. Kivesszük, és beleöntjük a krémet. Visszatesszük sülni, amikor már szilárd a krém (tűpróbával ellenőrizzük), ekkor kivehetjük.
Epret szeletelünk, és szépen elrendezzük a torta tetején, majd eperszirupot főzünk (eper+cukor, a végén leszűrjük, és étkezési keményítővel besűrítjük), és ezt a tetejére csurgatjuk. Hagyjuk megdermedni, és kész is.
(by Li)
Utolsó kommentek