A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Csíkos citromkrém

2012.10.07. 22:17 | cuppcake | Szólj hozzá!

Igen, a forma fontos. De mennyire! Az édesség, a desszert nem csak étel, hanem az étkezés megkoronázása. A cukor megannyi halmazállapota, a krémek, a különböző piskóták és tészták a forma és a színek megnyilvánulásának lehetőségét sokkal jobban magukban hordozzák, mint egy főétel vagy leves. Szobrászkodni, festeni, alkotni lehet velük. Csomagolni, dekorálni lehet őket. Édes ízük miatt vidámságot szülnek, vidámságra inspirálnak.

Pohárkrémet is lehet ötletesen tálalni, másképp. Ajándékba is vihetjük - ki ne örülne egy kis édességnek, amiben benne van az alkotó öröme? Ezt a citromkrémet például becsíkoztuk, és mini befőttes (vagy bébiételes) üvegbe csomagoltuk. Ha egy fa kiskanalat az üveghez kötözünk, még vagányabb lesz a végeredmény. Gyerekzsúron is bevethető ötlet: akár sima pudinggal, kétféle ízben (csoki-vanília pl.) rétegezzük és dekoráljuk.

A módszer egyszerű: a kétféle krémet két habzsákba kanalazzuk, és lassan körkörösen töltjük meg az üveget, a szélénél kezdve, hogy lássuk a csíkokat, majd befelé spirál alakban. Ha megvagyunk, ütögessük finoman az asztalhoz az üveget, hogy egyenletes legyen a krém teteje, majd váltsunk habzsákot. Így folytatjuk, amíg meg nem telik az üveg. Vigyázzunk, hogy ne ütögessük túl erősen és sokáig az üveget, mert a krémek összefolyhatnak, és akkor a csíkos hatás kevésbé érvényesül.

A mi verziónk mascarpone-s citromkrém és tejszínhab csíkozásával készült (mint látjátok, némi segítséggel... :). Pöttyös kartonból kivágott kör díszíti, ami fedőként is funkcionálhat, ha pont akkora, mint az üveg teteje. Celofánnal rögzítsük, és tekerjük körbe szalaggal.

Recept alább, a kép alatt. (A citromkrém, avagy lemon curd receptje Estérelle Payany: Cupcakes c. könyvéből származik.)

(by Li)

picasa1.jpg

Hozzávalók:

3 citrom

3 tojás

30 g vaj

125 g porcukor

1 evőkanál kukoricakeményítő/kukoricaliszt (vagy búzakeményítő/búzaliszt)

250 g mascarpone

250 ml Cserpes tejszín (én csak és kizárólag ezt ajánlom felvert tejszínhabnak!)

A citromokat megmossuk, 2 héját lereszeljük, az összes levét kifacsarjuk.

Vízgőz fölött fémedényben habverővel folymatosan keverve besűrítem a citromok levét, héját, a porcukrot, keményítőt és a tojásokat. Amikor besűrűsödött a krém, levesszük a gőzről, és a vajat belekeverjük. Folpackot simítok a krém tetejére (érintkezzen a krémmel!), és hagyom teljesen kihűlni. (Ez az alapkrém - lemon curd - 10 napig fogyasztható, hűtőben kell tárolni.)

A hideg citromkrémet összekeverem a mascarpone-val. Habzsákba töltöm.

Habbá verem a tejszínt, ezt is habzsákba töltöm.

Csíkozom a krémeket a fenti módszer szerint.

picasa3.jpg
picasa4.jpgpicasa6.jpgpicasa8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr784825494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: ajándék vidám egyszerű citromkrém pohárkrém
süti beállítások módosítása