Kincskereső barátnőmtől, Judittól kaptam ezeket a gyönyörűséges papír sütőformákat. Valami egyszerű kívánkozott beléjük, ezért elővettem anyósom márványkuglóf receptjét, ami nagyon közkedvelt a családunkban, ráadásul pofonegyszerű. A receptet végigböngészve az is kiderült, hogy ez egy teljesen tejtermékmentes sütemény, azaz laktózérzékenyek is bátran ehetnek belőle. Egy kis csilis csokit rejtettem a tésztába, hogy azért annyira ne legyen ártatlan, mint amilyennek kinéz.
Recept:
4 egész tojás
1,5 csésze cukor
1 kiskanál vaníliakivonat
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 csésze szódavíz
2,5 csésze finomliszt
1 csomag sütőpor
3/4 csésze olaj
A teendő: mindent összekeverni.
Ha kész a feladat, a massza 2/3-át a formákba öntjük, de csak a formák feléig töltjük meg a kapszlikat. A maradék tésztába 3 evőkanál kakaót keverünk, és tovább töltjük a formákat, kb. a papír 3/4-éig. Egy villával átkavarintjuk a tésztát, hogy márványos legyen, és megsütjük 180 fokon. Kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük. Én csilis csokikockákat is tettem a tésztába.
(by Li)
Utolsó kommentek