A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Pierre Hermé Mogador macaronja

2013.03.01. 15:31 | cuppcake | Szólj hozzá!

A Mogador - maracujás tejcsokikrémmel töltött - macaron Pierre Hermé egyik híres kreálmánya. Az előző bejegyzésben említett The Wall Street Journal cikkben a recept is megjelent. Próbáljátok ki ti is!*

*ha van cukorhőmérőtök, haha :)

EW-AN978_HERMEs_DV_20130207153417.jpg
Mogador macaron

Maracujás tejcsoki krém

280 g maracuja püré

42 g invertcukor (házilag így készítsd)

575 g Valrhona Jivara 40%-os tejcsokoládé

105 g vaj

A vajat vágjuk kockára, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. A tejcsokoládét aprítsuk fel, és olvasszuk fel vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben. Forraljuk fel a maracujapürét az invertcukorral. A forró pürét öntsük lassan a csokoládéra, közben keverjük át középről haladva a tál széle felé. Cukorhőmérővel ellenőrizzük a csokoládé hőmérsékletét, amikor 40°C alá süllyed, keverjük bele a vajat. Hagyjuk szobahőmérsékleten megkötni.

Maracujás macaron

300 g mandulaliszt (vagy őrölt mandula)

300 g porcukor

220 g szobahőmérsékletű tojásfehérje

9 g citromsárga ételszínezék

1,5 g kárminpiros ételszínezék

300 g kristálycukor

75 g ásványvíz

Szitáljuk át a mandulát és a porcukrot. Keverjünk bele 110 g tojásfehérjét és a színezékeket. A vizet és a kristálycukrot 118°C-ig hevítsük. (Amikor a szirup eléri a 115°C-ot, verjük habbá a maradék 110 g tojásfehérjét.) 118°C-nál öntsük a szirupot a felvert habra, verjük tovább, majd hagyjuk hűlni 50°C-ig. Amikor lehűlt, keverjük össze a porcukros mandulás tojásfehérje keverékkel. Töltsük habzsákba (11-es sima nyomócső).

Sütés:

Nyomjunk 3,5 cm-es átmérőjű köröket 2 cm-es közönként egy sütőpapírral bélelt tepsire. Csapkodjuk erőteljesen a tepsit a konyharuhával leterített asztalhoz. Szórjuk meg kakaóporral a macaronokat. Minimum fél óráig pihentessük. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 12 percig süssük, közben kétszer nyissuk ki majd csukjuk be gyorsan a sütő ajtaját. Amikor megsültek, húzzuk a munkalapra a sütőpapírt a macaronokkal együtt, és hagyjuk hűlni.

Összeállítás:

A tejcsokikrémet töltsük habzsákba (11-es sima nyomócső). Töltsük meg a macaronokat. 24 órán át tároljuk hűtőben, fogyasztás előtt két órával vegyük elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr465111741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: maracuja tejcsokoládé macaron Pierre Hermé Mogador
süti beállítások módosítása