Ez a bejegyzés is már nagyon régóta várat magára. Tulajdonképpen az UP! fotózás óta illett volna kiraknom, de hát az élet zajlik, minden téren, és vannak elmaradások. Most pótolom tehát ezt a hiányt, egyben nosztalgikusan gondolok vissza erre a jó hangulatú fotózásra..
Mozaikos keksz: nem kell hozzá más csak marcipán vagy fondant, egy négyzet alakú kiszúróforma, és egy nagyobb kör alakú. Keverjünk ki továbbá egy tojásfehérjét annyi porcukorral, hogy tejföl sűrűségű legyen. A keksszel annyi a feladatunk, hogy kör alakban kell kiszúrni, megsütni. Válasszuk ki, hogy milyen színű négyzetekből szeretnénk mozaikozni, és szurkáljuk ki a megfelelő mennyiségben. Nagyon vékonyra nyújtsunk ki fehér marcipánt vagy fondantot, és porcukros tojásfehérjét kenjünk fel rá vékony rétegben. Erre a "ragasztóanyagra" helyezzük rá a mozaikdarabkákat szép sorban.
Amikor kész, szúrjuk ki a mozaikos felületet egy akkora körrel, mint amekkora a kekszünk, és kevés porcukros tojásfehérjével ragasszuk a kekszre. Hagyjuk száradni.
Utolsó kommentek