A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Levendulás citromkrémes cupcake

2010.11.04. 23:06 | cuppcake | Szólj hozzá!

Megkaptam Amerikából Martha Stewart Cupcakes c. könyvét, ami azóta kis post-it-ekkel van teletűzdelve, mint régen, egyetemista koromban a tankönyvek. J Nagyon örülök neki.. Na most, a levendulás sütemény ötlete innen származik, pontosabban találtam egy levendulás cukormázat, ami megihletett. Én inkább a tésztába kevertem a levendulás tejet, és nagyon finom, enyhén levendulás íze lett, inkább az utóízét lehet érezni, de azt sokáig, a szájpadláson. Felfedeztük, hogy a levendula elrágcsálva se rossz, friss íze van, de mondjuk ettem már finomabb virágot is.

A citromkrém ellensúlyozza a levendulás piskóta enyhe édes virágízét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg szobahőmérsékletű vaj

20 dkg porcukor

4 tojás

20 dkg liszt

csipet só

1 dl tej

fél cs sütőpor

1 púpozott kiskanál szárított levendula

A vajat a porcukorral kikeverem, jó habosra. Hozzákeverem a tojássárgákat. Fokozatosan adagolom bele a lisztet/sütőport és a előzőleg levendulával összeforralt, leszűrt, kihűlt tejet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.

A masszát kisütöm a papírformákban kb. 180 fokon.

Hozzávalók a krémhez (Martha Stewart nyomán):

1 egész tojás és 4 tojássárgája

1/2 cup cukor

3 citrom kinyomott leve

2 ek vaj

Vízgőz felett folyamatosan keverem (kézi habverővel) egy hőálló tálban a tojásokat, a cukrot és a citromok levét.

Addig kell kavargatni, erőteljesen, amíg össze nem sűrűsödik szépen. Ekkor leveszem a tűzről, és a vajat belekeverem apránként. Leszűröm. Lefedem folpackkal a tálat, a fóliát a krém felszínére simítom, így nem lesz bőrös. Hagyom kihűlni, hűtőben plusz 2 órán át hűtöm.

A kész porcukorral megszórt cupcake-ekbe belenyomom a sima tölcséres habzsákomat, krémet nyomok a közepébe, majd kihúzom, és a süti tetején kis kupacot formázok. Ezt a minicitromot lehet marcipánvirággal díszíteni.

(by Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr142424727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: virág levendula vanília citromkrém cupcake
süti beállítások módosítása