Ez is levendulás, mert a múltkori nagyon finom lett, de most a levendula szép színét szerettem volna érvényesíteni. Ezért egy semleges sajtkrémet kevertem porcukorral, vajjal, és némi ételfestékkel. A sajtkrém talán furcsán hangzik, de nagyon finom! Enyhén savanykás, és emiatt minden édes piskótához jól passzol. A piacon szoktam venni, semmi ömlesztett camping vagy hasonlók. A Fény utcán van a kedvenc tejesem, ahol a Cserpes termékek rajongójaként törzsvásárló lettem. Natúr Cremor sajtkrém, isteni.
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
20 dkg porcukor
4 tojás
20 dkg liszt
csipet só
1 dl tej
fél cs sütőpor
1 púpozott kiskanál szárított levendula
A vajat a porcukorral kikeverem, jó habosra. Hozzákeverem a tojássárgákat. Fokozatosan adagolom bele a lisztet/sütőport és a előzőleg levendulával összeforralt, leszűrt, kihűlt tejet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.
A masszát kisütöm a papírformákban kb. 180 fokon.
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg sajtkrém
10 dkg vaj
porcukor szemre és ízlés szerint
csipet só
A vajat habosítom a cukorral, csipet sóval, belekeverem a sajtkrémet. Eperpiros és kék ételfesték kombinációjaként jött létre a fényképen nem is annyira erős levendulaszín.
Hűtöm fél órát felhasználás előtt, mert úgy szebben lehet díszíteni.
(by Li)
Utolsó kommentek