A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Még egy levendulás

2010.11.04. 23:16 | cuppcake | Szólj hozzá!

Ez is levendulás, mert a múltkori nagyon finom lett, de most a levendula szép színét szerettem volna érvényesíteni. Ezért egy semleges sajtkrémet kevertem porcukorral, vajjal, és némi ételfestékkel. A sajtkrém talán furcsán hangzik, de nagyon finom! Enyhén savanykás, és emiatt minden édes piskótához jól passzol. A piacon szoktam venni, semmi ömlesztett camping vagy hasonlók. A Fény utcán van a kedvenc tejesem, ahol a Cserpes termékek rajongójaként törzsvásárló lettem. Natúr Cremor sajtkrém, isteni.

 

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg szobahőmérsékletű vaj

20 dkg porcukor

4 tojás

20 dkg liszt

csipet só

1 dl tej

fél cs sütőpor

1 púpozott kiskanál szárított levendula

A vajat a porcukorral kikeverem, jó habosra. Hozzákeverem a tojássárgákat. Fokozatosan adagolom bele a lisztet/sütőport és a előzőleg levendulával összeforralt, leszűrt, kihűlt tejet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.

A masszát kisütöm a papírformákban kb. 180 fokon.

Hozzávalók a krémhez:

20 dkg sajtkrém

10 dkg vaj

porcukor szemre és ízlés szerint

csipet só

A vajat habosítom a cukorral, csipet sóval, belekeverem a sajtkrémet. Eperpiros és kék ételfesték kombinációjaként jött létre a fényképen nem is annyira erős levendulaszín.

Hűtöm fél órát felhasználás előtt, mert úgy szebben lehet díszíteni.

(by Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr682424755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: virág levendula vanília sajtkrém
süti beállítások módosítása