Ez a piskóta eszméletlenül puha és lágy, nem véletlenül, nincs benne liszt, a mák tartja össze. Most már leszállok a sajtkrémről, de itt is jól illett az összhatáshoz. Almacsipszet lehet mellé eszegetni, nagyon egyszerű megcsinálni. Téli napokon különösen jól esik bekupacolódni egy bögre tea és egy fincsi cupcake mellé..
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg porcukor
8 tojás
25 dkg darált mák
csipet só
A tojássárgákat a porcukorral kikeverem, habosra. Hozzákeverem a darált mákot. A fehérjéket kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.
A masszát kisütöm a papírformákban kb. 180 fokon.
Hozzávalók az almatöltelékhez:
3 alma
2 ek cukor
Megfőzöm az meghámozott, kockázott almákat kis vízben a cukorral. Ha puhára főtt, turmixolom. Kész is.
A kihűlt cupcake-ekbe kúp alakú mélyedést vágok, megtöltöm almával, és a kis sapkát visszarakom a helyére.
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg sajtkrém
10 dkg vaj
porcukor szemre és ízlés szerint
csipet só
A vajat habosítom a cukorral, csipet sóval, belekeverem a sajtkrémet. Hűtőben 1 óráig hagyom, hogy szilárduljon, így könnyebb vele dolgozni.
Díszítésül almaszeletet szárítok a kikapcsolt de még meleg sütőben, egyszerűen a rácsra fektetem, kb. 10-15 perc kell neki.
(by Li)
Utolsó kommentek