A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Almás mákos cupcake

2010.11.12. 22:59 | cuppcake | Szólj hozzá!

Ez a piskóta eszméletlenül puha és lágy, nem véletlenül, nincs benne liszt, a mák tartja össze. Most már leszállok a sajtkrémről, de itt is jól illett az összhatáshoz. Almacsipszet lehet mellé eszegetni, nagyon egyszerű megcsinálni. Téli napokon különösen jól esik bekupacolódni egy bögre tea és egy fincsi cupcake mellé..

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg porcukor

8 tojás

25 dkg darált mák

csipet só

A tojássárgákat a porcukorral kikeverem, habosra. Hozzákeverem a darált mákot. A fehérjéket kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.

A masszát kisütöm a papírformákban kb. 180 fokon.

Hozzávalók az almatöltelékhez:

3 alma

2 ek cukor

Megfőzöm az meghámozott, kockázott almákat kis vízben a cukorral. Ha puhára főtt, turmixolom. Kész is.

A kihűlt cupcake-ekbe kúp alakú mélyedést vágok, megtöltöm almával, és a kis sapkát visszarakom a helyére.

Hozzávalók a krémhez:

20 dkg sajtkrém

10 dkg vaj

porcukor szemre és ízlés szerint

csipet só

A vajat habosítom a cukorral, csipet sóval, belekeverem a sajtkrémet. Hűtőben 1 óráig hagyom, hogy szilárduljon, így könnyebb vele dolgozni.

Díszítésül almaszeletet szárítok a kikapcsolt de még meleg sütőben, egyszerűen a rácsra fektetem, kb. 10-15 perc kell neki.

(by Li)


A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr872445436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: alma mák sajtkrém cupcake lisztmentes
süti beállítások módosítása