A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Cupcake golyók

2011.02.21. 21:03 | cuppcake | 2 komment

Bevallom, másképp képzeltem a végeredményt. Mini cupcake-eket akartam gyártani csokibevonattal, ugyanezzel a technikával. Csak éppen túl puha volt a massza (az elején), és nem tartotta a formáját, amikor a csokiba mártottam. Így maradtak a golyók. Legközelebb türelmesebb leszek.. Mindenesetre a legfinomabb a fehércsokiba mártott verzió volt, utána következik a kakaóporos/szezámmagos. Az ötlet Bakerellától származik (bakerella.blogspot.com), próbálom majd tökéletesíteni a külsőt, a belbeccsel legalább nincsenek problémák. Attól cupcake golyó, hogy elvileg a maradék cupcake-eket lehet ilyen módon újra hasznosítani.. Fő a környezettudatosság. :) Figyelem: ha egy egész adagot csinálunk csak golyó-célra, rengeteg lesz belőle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg szobahőmérsékletű vaj

14 dkg étcsokoládé

14 dkg porcukor

4 nagyobb tojás

7 dkg liszt

csipet só

A vajat a cukor 2/3-ával kikeverem, jó habosra. Közben felolvasztom a csokit vízgőz felett, vagy a legalacsonyabb fokozaton (elektromos főzőlapon). A csokit hagyom hűlni, majd beleöntöm a vajkrémbe, keverem. A tojássárgákat egyenként belekeverem a masszába, a fehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan. A végén beleszitálom a lisztet, és simává keverem.

Ezt a masszát kisütöm sima tortaformában, kihűtöm, és elmorzsolom egy tálban.

Hozzávalók a krémhez:

20 dkg sajtkrém

8-10 dkg vaj

porcukor szemre és ízlés szerint

csipet só

A vajat habosítom a cukorral, csipet sóval, belekeverem a sajtkrémet.

A krémet hozzákeverem a morzsás tésztához, és gyúrok belőle egy homogén masszát. Golyókat formálok, és belehempergetem kakaóporba/szezámmagba/kókuszreszelékbe. Vagy saslikpálcára szúrva belemártom olvasztott csokiba, és megforgatom, hogy szépen egyenletesen bevonja a golyókat.

(by Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr82678070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAncsa 2011.02.25. 14:16:56

Szia! Annyira izgalmasak ezek a sütik, én is akarok ilyeneket csinálni, főleg a varjús kiadás tetszett nagyon. Viszont teljes laikusként, azt hiszem hiányzik néhány alapinfo: pl. ha jól látom a képeken, ezek kisebbek, mint egy átlag muffin, de nagyobbak, mint a kb 2 cm mély minimuffin sütőformában készíthető sütik. Miben sütöd ki őket, és olyat hol lehet beszerezni?
Honnan lehet beszerezni ilyen szép színes papír kosárkákat (én csak béna, fehéret láttam, amikor kerestem)?
Az utolsó adag kérdés - egyelőre: hol érdemes beszerezni a dekorációhoz való anyagokat, mivel színezed a krémeket, illetve a marcipánt (pl. fekete marcipánt hogy lehet csinálni)?
bocs a kérdés-áradatért, és előre is köszi.
(üdv bőszen lájkolgató nővérkémnek is :)
A

cuppcake 2011.03.04. 14:33:50

@MAncsa: Szia Ancsa!!! :) Köszi, örülök, hogy tetszenek!! a kérdéseidre válaszolva: kétféle muffint szoktunk sütni, normál és mini méretűt, szerintem ezek abszolút a beszerezhető sütőformák közé tartoznak. Sütőformákat, papírokat, színes marcipánokat (feketét is!) a Desszertmesterben szoktunk venni, mert a környéken ez van hozzánk a legközelebb. Nézd meg a honlapjukat! Meg a kookta.hu-n is rendeltem már nagyon szép papírokat, elég vegyesek az árak, pl. a nővéred talált már nekem szép karácsonyit a Tescoban is, lényegesen olcsóbban, mint ezekben a "trendi" sütős boltokban. Szóval érdemes körülnézni, pl. a fehér papírkáim a DM-ből vannak, asszem 400 Ft - 400 db. Amúgy marcipánt lehet otthon is színezni, de ahhoz meg javaslom a gél színezőpasztát, és nem a sima folyékonyat, mert sokkal kevesebb elég az intenzív szín eléréséhez. Egyszerűen csak jól összegyúrod. :) Jó sütést!! :)
Címkék: csokoládé kakaó golyó szezámmag cupcake
süti beállítások módosítása