Bevallom, másképp képzeltem a végeredményt. Mini cupcake-eket akartam gyártani csokibevonattal, ugyanezzel a technikával. Csak éppen túl puha volt a massza (az elején), és nem tartotta a formáját, amikor a csokiba mártottam. Így maradtak a golyók. Legközelebb türelmesebb leszek.. Mindenesetre a legfinomabb a fehércsokiba mártott verzió volt, utána következik a kakaóporos/szezámmagos. Az ötlet Bakerellától származik (bakerella.blogspot.com), próbálom majd tökéletesíteni a külsőt, a belbeccsel legalább nincsenek problémák. Attól cupcake golyó, hogy elvileg a maradék cupcake-eket lehet ilyen módon újra hasznosítani.. Fő a környezettudatosság. :) Figyelem: ha egy egész adagot csinálunk csak golyó-célra, rengeteg lesz belőle!
Hozzávalók a tésztához:
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
14 dkg étcsokoládé
14 dkg porcukor
4 nagyobb tojás
7 dkg liszt
csipet só
A vajat a cukor 2/3-ával kikeverem, jó habosra. Közben felolvasztom a csokit vízgőz felett, vagy a legalacsonyabb fokozaton (elektromos főzőlapon). A csokit hagyom hűlni, majd beleöntöm a vajkrémbe, keverem. A tojássárgákat egyenként belekeverem a masszába, a fehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan. A végén beleszitálom a lisztet, és simává keverem.
Ezt a masszát kisütöm sima tortaformában, kihűtöm, és elmorzsolom egy tálban.
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg sajtkrém
8-10 dkg vaj
porcukor szemre és ízlés szerint
csipet só
A vajat habosítom a cukorral, csipet sóval, belekeverem a sajtkrémet.
A krémet hozzákeverem a morzsás tésztához, és gyúrok belőle egy homogén masszát. Golyókat formálok, és belehempergetem kakaóporba/szezámmagba/kókuszreszelékbe. Vagy saslikpálcára szúrva belemártom olvasztott csokiba, és megforgatom, hogy szépen egyenletesen bevonja a golyókat.
(by Li)
Utolsó kommentek