Az a helyzet, hogy annyira elegem lett ebből a hosszú hideg télből, hogy arra gondoltam, legalább a konyhába varázsolok egy kis karibi nyarat.
Miután a zöldségesnél megláttam egy nagy zsák kókuszt, már meg is volt a fő alapanyag.
Mivel nagyon sok kókuszos tésztát sütöttem, úgy döntöttem, hogy kétféleképpen fejezem be. Az egyik egy sajtkrémes recept, a másik egy mangóval töltött csokikrémes lett - ld. következő bejegyzés. Bár még mindig 3 fokot mutat a kinti hőmérő, pálmafák sem nőttek a teraszon, a nap legalább kisütött, és egy forró kávé mellett élvezzük a friss süti illatát és a kókusz ízét.
Tészta hozzávalók:
200 g vaj (nem sózott)
2 cup porcukor
5 tojás
1 és fél teáskanál vaníliakivonat
1/2 teáskanál mandulakivonat
3 cup finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 cup alacsony zsírtartalmú tej (0,5%), vagy író
1 és 1/4 cup kókuszreszelék (kb. 125 g)
Egy nagy edényben a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot addig keverjük, míg habos nem lesz. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília és a mandulakivonatot. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, majd lassan a vajas-tojásos masszához keverjük. Közben a tejet és a kókuszt is hozzáadjuk.
3/4-ig töltjük a cupcake formákat.
Ebből a mennyiségből 24 nagy és 24 kicsi süti lett. 180 fokon kb. 20 perc alatt sültek át. Miután kisült, hagyjuk teljesen kihülni.
A krémhez:
kb. 200 g sajtkrém
100 g vaj
1/2 teáskanál vaníliakivonat
ízlés szerint porcukor (kb. 100g)
A vajat és a cukrot habosra kikeverjük, a sajtkrémet és a vaníliakivonatot fakanállal hozzáadjuk.
A sütik tetejét pirított kókuszreszelékkel szórtam meg.
(by Ju)
Utolsó kommentek