A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Csupa kókusz

2011.03.04. 15:14 | cuppcake | Szólj hozzá!

Az a helyzet, hogy annyira elegem lett ebből a hosszú hideg télből, hogy arra gondoltam, legalább a konyhába varázsolok egy kis karibi nyarat.

Miután a zöldségesnél megláttam egy nagy zsák kókuszt, már meg is volt a fő alapanyag.

Mivel nagyon sok kókuszos tésztát sütöttem, úgy döntöttem, hogy kétféleképpen fejezem be. Az egyik egy sajtkrémes recept, a másik egy mangóval töltött csokikrémes lett - ld. következő bejegyzés. Bár még mindig 3 fokot mutat a kinti hőmérő, pálmafák sem nőttek a teraszon, a nap legalább kisütött, és egy forró kávé mellett élvezzük a friss süti illatát és a kókusz ízét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tészta hozzávalók:

200 g vaj (nem sózott)

2 cup porcukor

5 tojás

1 és fél teáskanál vaníliakivonat

1/2 teáskanál mandulakivonat

3 cup finomliszt

1 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

1 cup alacsony zsírtartalmú tej (0,5%), vagy író

1 és 1/4 cup kókuszreszelék (kb. 125 g)

Egy nagy edényben a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot addig keverjük, míg habos nem lesz. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília és a mandulakivonatot. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, majd lassan a vajas-tojásos masszához keverjük. Közben a tejet és a kókuszt is hozzáadjuk.

3/4-ig töltjük a cupcake formákat.

Ebből a mennyiségből 24 nagy és 24 kicsi süti lett. 180 fokon kb. 20 perc alatt sültek át. Miután kisült, hagyjuk teljesen kihülni.

A krémhez:

kb. 200 g sajtkrém

100 g vaj

1/2 teáskanál vaníliakivonat

ízlés szerint porcukor (kb. 100g)

A vajat és a cukrot habosra kikeverjük, a sajtkrémet és a vaníliakivonatot fakanállal hozzáadjuk.

A sütik tetejét pirított kókuszreszelékkel szórtam meg.

(by Ju)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr102710155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kókusz cup sajtkrém cupcake
süti beállítások módosítása