A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Tejszínes karamellás cupcake

2012.05.13. 10:25 | cuppcake | Szólj hozzá!

Már rég nem tettünk fel receptet, hát most jöjjön egy autentikus amerikai. A tejszín dominál ebben a receptben, nagyon sok jó minőségű tejszín szükséges hozzá. Nekem a Cserpes tejszín vált be eddig leginkább, még soha nem csalódtam benne. Habfixáló nélkül gyönyörű habot lehet belőle verni. A tésztában is tejszín a zsiradék, se vaj, se olaj nincs benne. Nagyon puha lesz, de - akár a többi amerikai receptnél megfigyeltük - hamar kiszárad. Tehát frissen kell enni. A tetejére karamellás tejszínhab kerül: hát ez nagyon finom lett! A trendiség kedvéért egy csipet sót is dobtam a cukorra karamellizálás közben, így lett sóskaramell. :) Ettől egyáltalán ne féljünk, a karamell nem lesz sós. Mint minden édes ízt, ezt is jól kiegészíti a csipet só, én mindig teszek az édességekbe amúgy is. Mivel édes lett (nagyon), ezért eperrel ettük, amikor pedig már untuk, akkor egyszerűen összemorzsoltam a sütiket, és rétegeztem a tejszínhabbal és az eperrel. Szerintem így volt a legjobb, cupcake ide vagy oda. :) Jöjjenek a képek (retro camera app az új kedvencem) és a recept (ami innen származik, de átalakítottuk) a tovább mögött.

(by Li)

shot_1336757336946.jpg


shot_1336823314731.jpg

IMG_1742.jpg

A tészta:

175 g liszt

175 g cukor

2 teáskanál sütőpor

csipet só

1 csésze tejszín (250 ml)

2 tojás

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és sót. A tejszínt felverjük, amikor kemény, egyenként beleütjük a tojásokat, és tovább keverjük. Ha homogén, akkor 3 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket. Jól elkeverjük, megtöltjük a kapszlikat 3/4-ig. 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krém:

40 g cukor

1/2 teáskanál víz

1 csésze tejszín

csipet só

A cukrot a vízzel és a sóval elkeverjük, feltesszük közepes lángra, és hagyjuk karamellizálódni. Amikor világosbarna, akkor ráöntünk egy negyed csészényi előzőleg felforralt tejszínt. Elkeverjük, hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, akkor összeöntjük a maradék tejszínnel, és kemény habbá verjük.

A kihűlt cupcake-ek tetejét díszítjük a krémmel, és aprított tejkaramellával.

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr734505322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: könnyű recept tejszín eper karamella cupcake sóskaramella
süti beállítások módosítása