Szereztem egy új szakácskönyvet - Cupcake Heaven -, abban található ez a recept. Pici módosítással megsütöttem, íme a tapasztalatok:
Az eddigi receptekhez képest könnyű volt a tészta összeállítása, csak a sorrendre kell figyelni. A fűszerekkel finoman bántam, hiszen a kardamom és a gyömbér is elég intenzív ízű. A végeredmény csodás lett!
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az új ízek miatt ez a süti inkább való egy baráti teázás, kávézás, beszélgetés mellé, mint gyerekzsúrra.
Recept a tésztához:
100 g barnacukor
160 ml napraforgóolaj
2 egész tojás
1 nagy narancs reszelt héja
2 csipet kardamom
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
200 g liszt
150 g reszelt sárgarépa
60 g durvára vágott dió, vagy pekándió
A barnacukrot és az olajat gépi habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Amikor az így kapott massza elég habos, összekeverjük a fűszerekkel és a narancs reszelt héjával, majd beleöntjük a lisztet.
Nekem itt váltanom kellett, mert a habverő nem bírta, így fakanállal dolgoztam tovább. Vettem előre lereszelt sárgarépát (csomagolva a salátás pultnál lehet kapni). Ezt hozzáadtam, majd a durvára vágott diót is.
A könyv szerint 12 darab jön ki belőle, nekem csak 10 formába jutott.
180 fokon kb. 12-15 perc alatt gyönyörű aranybarnára sült.
Amíg sült a tészta, elkészítettem a nagyon egyszerű narancsos-mascarponés krémet.
Recept a krémhez:
150 g mascarpone
1/2 narancs reszelt héja
1 teáskanál friss narancslé
50 g porcukor.
Ezt fakanállal kevertem össze, kb. 3 perc alatt elkészül.
Díszítés előtt várjuk meg, míg a sütik teljesen kihűlnek, utána a sajtkrémmel és dióval lehet díszíteni.
(by Ju)
Utolsó kommentek