Egy nagyon egyszerű receptet próbáltam ma ki, igazából abból sütöttem, ami volt itthon..
10 dkg vaj (nem sózott)
2 tojás
10 dkg liszt
10 dkg barna cukor
10 dkg étcsoki
2 ek holland kakaópor
(sütőport nem tettem bele, de kellett volna.. kb. egy fél zacskónyi)
A tojásokat kemény habbá vertem, majd összekevertem a barna cukorral. Ezután egyenként hozzáadtam a tojássárgákat.
Korábban egy másik edénybe tettem a lisztet és a kakaóport (ide jöhet még a sütőpor).
A két tál tartalmát összeöntöttem, és óvatosan összedolgoztam.
A vajat és a csokit a mikróban (gőz fölött is lehet) olvasztottam fel, majd ezt is hozzáadtam a masszához.
A mini cupcake-formákat 3/4-ig megtöltöttem.
160 fokon kb. 20-25 perc alatt készült el a 24 db süti.
Díszítés:
1 tojás fehérje
porcukor
vaníliakivonat
A tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam kb. 2-3 evőkanál porcukrot, és 1/2 teáskanál vanília kivonatot. A sütiket fejjel lefelé az így kapott gyöngyházfényű nyúlós masszába mártottam, így kaptam a képen látható csúcsos formát.
A hab kb. 1 óra alatt szilárdul meg, de ragadós marad. Lehet különböző színű ételfestékkel is színezni.
(by Ju)
Utolsó kommentek