Azóta kezdtem el igazán értékelni a zöldségek ízét, amióta gyerekeim vannak (ellentétben velük :). Ez azért van, mert egy kisbabával az ember kicsit táplálkozási szakértővé válik: megtanulja, hogy mi minden hasznos tápanyag van a zöldségekben, gyümölcsökben, melyik a könnyen emészthető (nem üvölt), és melyik a túl rostos (üvölt). Mivel cukor és fűszermentesen főzünk nekik az elején, ezért rácsodálkozunk az eredeti ízekre (pl. a karfiol, sőt a legtöbb zöldség édeskés). Ha már a baba megszokta az első szilárd ételeket, és húst, zsiradékot, tejterméket is kaphat, elindul az izgalmas kísérletezés, a turmixgép pedig egy jó félévre a konyhapultra költözik. A zöldségek közül viszonylag korán lehet adni céklát, ami azt is jelzi, hogy ez egy könnyen emészthető, barátságos darab. Télen nagyon fontos sok céklát fogyasztani, az egyik legjobb természetes vitaminforrás. Egyébként a cékla nagyon finom. Édes és lédús, nem utolsósorban természetes ételszínezékként is használható.
Az általam használt recept nagyon finom lett, egyszerű, gyors, szimpla összekavarós. Kavarj össze 10 dkg nyers reszelt céklát, 10 dkg olvasztott étcsokit, 10 dkg darált mandulát, 10 dkg lisztet, 5 dkg olvasztott vajat, 15 dkg cukrot, 4 tojást, 2 evőkanál kakaóport, fél zacskó sütőport, csipet sót. Süsd ki szokás szerint 180 fokon a papírkapszlikban, kb. 20 perc kell nekik. Semmi nem kell rá, próbáltam de magában a legjobb.
(by Li)
Utolsó kommentek