A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Édes zöldségek 2. - Céklás csokis muffin

2011.11.06. 12:45 | cuppcake | Szólj hozzá!

Azóta kezdtem el igazán értékelni a zöldségek ízét, amióta gyerekeim vannak (ellentétben velük :). Ez azért van, mert egy kisbabával az ember kicsit táplálkozási szakértővé válik: megtanulja, hogy mi minden hasznos tápanyag van a zöldségekben, gyümölcsökben, melyik a könnyen emészthető (nem üvölt), és melyik a túl rostos (üvölt). Mivel cukor és fűszermentesen főzünk nekik az elején, ezért rácsodálkozunk az eredeti ízekre (pl. a karfiol, sőt a legtöbb zöldség édeskés). Ha már a baba megszokta az első szilárd ételeket, és húst, zsiradékot, tejterméket is kaphat, elindul az izgalmas kísérletezés, a turmixgép pedig egy jó félévre a konyhapultra költözik. A zöldségek közül viszonylag korán lehet adni céklát, ami azt is jelzi, hogy ez egy könnyen emészthető, barátságos darab. Télen nagyon fontos sok céklát fogyasztani, az egyik legjobb természetes vitaminforrás. Egyébként a cékla nagyon finom. Édes és lédús, nem utolsósorban természetes ételszínezékként is használható.

Az általam használt recept nagyon finom lett, egyszerű, gyors, szimpla összekavarós. Kavarj össze 10 dkg nyers reszelt céklát, 10 dkg olvasztott étcsokit, 10 dkg darált mandulát, 10 dkg lisztet, 5 dkg olvasztott vajat, 15 dkg cukrot, 4 tojást, 2 evőkanál kakaóport, fél zacskó sütőport, csipet sót. Süsd ki szokás szerint 180 fokon a papírkapszlikban, kb. 20 perc kell nekik. Semmi nem kell rá, próbáltam de magában a legjobb.

(by Li)

 

  IMG_0226.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr693358023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csokoládé zöldséges egyszerű cékla öszi
süti beállítások módosítása