Ez a recept egy alap csoki cupcake recept, ami 100%-osan, töményen, brutálisan csokis. Úgyhogy csokiimádók figyelem! Kizárólag jó minőségű csokoládét használjunk, mert a csoki íze és minősége dominál.
A tésztája egy sütőpormentes könnyű piskóta, a sacher receptre hasonlít, de nincs benne tojássárgája. A krém pedig csoki és tejszín keveréke egy-egy arányban, amelyet habbá kell verni. Annyi a hátránya, hogy hűtőben bekeményedik, tehát frissen az igazi. A kávétól nem kell megijedni, a csoki ízét erősíti, nem lesz kávéíze a sütinek (bár az sem ártana neki).
Ha gyerekeknek sütünk, akkor a krémet érdemes étcsoki helyett tejcsokival készíteni, vagy esetleg töltsük meg vaníliapudinggal a tésztáját, mert ez a fajta csokisság már kulináris (azaz gyerekeknek sok :). Felnőtteknek viszont kivétel nélkül ízlett.
A piskóta:
100 g vaj
4 tojás fehérje
120 g étcsokoládé
80 g porcukor
100 g liszt
A puha vajat kikeverjük a porcukorral, fehéredésig. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, és belekeverjük a porcukros vajba. Ezután belekeverjük a lisztet, majd a végén hozzáadjuk a tojások felvert habját. Papírkapszlival bélelt muffin sütőformában tűpróbáig sütjük, 180 fokon. 12 db lesz belőle.
A krém:
100 g étcsokoládé (vagy tejcsokoládé)
100 ml tejszín
egy csipet nescafé
A tejszínt felforraljuk, és a széttördelt csokira öntjük. Hagyjuk állni egy percet, majd simára keverjük, közben a csipet kávét is hozzáadjuk. Hűtőben kihűtjük, és habverővel krémes állagúra verjük a habot (alacsony fokozaton).
Díszítjük a teljesen kihűlt cupcake-et.
A recept Estérelle Payany: Cupcakes c. könyvéből származik.
(by Li)
Utolsó kommentek