Narancsos fahéjas cupcake a téli örömök jegyében. Mandulagrillázzsal meg pláne. A Egyébként hosszabb leírni, mint elkészíteni.
A grillázshoz vegyünk egy marék hántolt szeletelt mandulát. Egy evőkanál vajat melegítsünk fel serpenyőben, dobjuk rá a mandulát és pár evőkanál cukrot, forgassuk át, amíg szép aranybarna színe lesz, illetve egy leheletnyit még korábban vegyük le a tűzről. Öntsük rá egy darab sütőpapírra, oszlassuk el egyenletesen, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, éles késsel aprítsuk fel darabosra.
A narancsos fahéjas cupcake receptje a tovább mögött.
A narancsos fahéjas cupcake receptje:
- 1 adag alap vaníliás cupcake
- Töltelék: 2 narancs meghámozva, megfőzve 2 evőkanál cukorral, majd botturmixxal áttörve, csipet fahéjjal ízesítve
- Krém:
1 csomag Bourbon vaníliás pudingpor
3-4 dl tej
3 evőkanál cukor
2 doboz Philadelphia sajtkrém
pár csipet fahéj, ízlés szerint
A pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kész, letakarjuk celofánnal a krém tetejét: a celofán érintkezzen a meleg krém felszínével, mert így nem fog bőrösödni (így tudjuk majd szépen csomómentesre kikeverni a krémet). Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kézi habverővel összekeverjük a pudingot a sajtkrémmel és a fahéjjal.
- Mandulagrillázs - ld. fent a leírást
A cupcake összeállítása:
A kihűlt vaníliás piskóták közepét éles késsel kivágjuk, megtöltjük a főzött naranccsal. Rákenjük vagy habzsákból rányomjuk a krémet a tetejére, és mandulagrillázzsal díszítjük.
A krém nagyon szépen használható habzsákkal is. (A csipkepapírokat a Csipkedesin.hu-tól kaptuk.)
Utolsó kommentek