Csokis sajtkrémes, epres cupcake, még amíg tart az eperszezon. Málnával is nagyon finom. Úgy is variálhatjuk, hogy karamellkrémmel töltjük, és nem teszünk rá gyümölcsöt, csak mandulagrillázst. A csokis sajtkrém lett az abszolút favorit csokikrémem, szépen formázható, nem tömény az íze, és icipicit pikáns a sajtkrém miatt. Szerintem úgy a legjobb, ha fele-fele arányban használunk ét- és tejcsokit. Fűszerekkel is nyugodtan kísérletezzetek, de így szimplán a gyerekeknek is ízleni fog.
Csokis sajtkrémes cupcake eperrel
1 adag alap vaníliás cupcake 2 evőkanál hollandi kakaóporral készítve
A krémhez:
50 g vaj
125 g Philadelphia sajtkrém
50-50 g étcsoki és tejcsoki
porcukor ízlés szerint
A vajat a porcukorral habosra kikeverem, hozzákeverem a sajtkrémet. A felolvasztott, kissé kihűtött csokoládét is hozzáadom.
Epret forralok lassú tűzön, addig főzöm (cukor nem kell bele), amíg szétesik a gyümölcs, de még vannak benne nagyobb darabok is. Megtöltöm a sütiket az eperrel. Habzsákkal díszítem a sütik tetejét. Megszórom mandulagrillázzsal, és ültetek rá egy szem epret.
Utolsó kommentek