Becsapós a zöldséges süti, mert elsőre fúúj, de ha a megfelelő zöldséget használjuk, akkor egyszerűen csak szaftosabb tésztát kapunk, ami finom és még egészséges is. A sütőtök nagyon is aktuális, tele van a piac vele, az egyik kedvenc őszi eledelem. Találtam egy szimpla összekavarós receptet, amin nem variáltam, és citromos sajtkrémmel formáltam cupcake-ké.. Nagyon szépen sikerültek, tortának is szuper piskóta. (Nálunk otthon akkor megy a süti, ha sima, ha gyümölcs vagy egyéb van benne, akkor nem.. így ez most egy "sima" süti.. elhitte..) Mivel a képek rendkívül unalmasak lettek, kicsit elszórakoztam a számítógépen velük, hogy hangulatosabbak legyenek. Tényleg érdemes megcsinálni, mert nagyon jó és igazán egyszerű!
A recept így szól: Kavarj össze 20 dkg sütőtök pürét (én villával összenyomkodtam a megsült sütőtök húsát), 20 dkg mascarponét, 20 dkg finomlisztet, 4 tojást, 15 dkg nádcukrot,1 ek. vaníliakivonatot, 2 csipet sót, és fél zacskó sütőport. Lehet bele pirított diót is tenni. Süsd ki a kapszlikban, 180 fokon, kb fél óra alatt. Díszítsd sajtkrémmel, esetleg birsalmalekvárral!
(by Li)
Utolsó kommentek