A sajttorta által ihletett cupcake már régóta foglalkoztat, és végre el is készült. Két könyvből kaptam segítséget: a Chili & Vanília receptkönyvében van egy szuper sajttorta recept (New York sajttorta brüsszeli módra), amin icipicit variáltam, és Martha Stewart Cupcakes c. könyvéből pedig a külsejére kaptam ötletet. Cupcake formám nem volt, mivel vendégségben készült a süti, ezért sima négyzet alakú sütőpapírt gyömöszöltem a muffinsütő formákba. 12 cupcake készült, a maradék alapanyagból pedig egy cheesecake lovacska sült.
Hozzávalók:
25 dkg Győri natúr Zabfalatok keksz
12,5 dkg vaj
őrölt gyömbér ízlés szerint
A kekszet apróra töröm (beletettem egy vastagabb nejlonzacskóba, és sodrófával püföltem), és összekeverem egy tálban az olvasztott vajjal és a gyömbérrel.
50 dkg natúr sajtkrém
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 tk étkezési keményítő
3 egész tojás, 2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja, fél citrom leve
10 dkg porcukor
Mindezt összekeverem egy habverővel, kóstolom, és porcukrot ízlés szerint még tehetek hozzá.
A DM-ben lehet kapni mindenféle ízű bio gyümölcspüréket, vettem kétfélét: mangó-alma és feketeribiszke-alma.
A sütőpapírba vagy a cupcake papírformákba belenyomkodok egy evőkanálnyi kekszkeveréket, és rákanalazom a sajtkrémes masszát. Mehet a forma tetejéig, mert nőni nem fog. A krém tetejére három pötty gyümölcspüré kerül, amit fogpiszkálóval megkavarok, hogy kicsit márványos legyen. A 200 fokra előmelegített sütőbe még a kezdetekkor egy tepsi vizet teszek, a lényeg, hogy beleférjen a muffinsütőm, és kb. a feléig érjen a víz. Ebben a forró vízfürdőben sütöm kb 20 percig a cupcake-eket. Utána jól kihűtöm a süteményeket.
(by Li)
Utolsó kommentek